Telefon:+36 20 225 2042, +36 20 299 5501
E-mail:diotex@diotex.hu
Elérhetõségek

A tűzálló függönyök feladata

2023.10.02.

Az otthonokban, de a szállodákban, irodákban és egyéb közületekben is fontos a minél biztonságosabb környezet kialakítására törekedni. Elsőre talán nem is gondolnánk, milyen fontos szerepet játszanak a biztonságban a különböző lakástextilek.

Egy tűzesetnél elsőként a textilek kapnak lángra, melyekről a tűz hamar tovább terjed a bútorokra és egyéb berendezési tárgyakra. A megfelelő lakástextilek megválasztásával megakadályozhatjuk, hogy minden a tűz martalékává váljon.

A tűzálló függönyök, illetve tűzálló textilek megakadályozzák a tűz terjedését, és használatukkal megfékezhetők a lakás- és épület tüzek, vagy lassítható a terjedésük. A lángálló függönyök ugyan a lángoktól megolvadnak, de nem gyulladnak meg, így róluk nem tud tovább terjedni a tűz.

A tűzálló függönyöket és lángmentes textileket a lángálló tulajdonságukat tekintve két típusra oszthatjuk, a lángmentes szálból készült anyagokra, valamint a különböző bevonatokkal lángmentesített textilekre. Míg az első típusba tartozó tűzálló textilek az idő múlásával sem veszítik el lángálló tulajdonságukat, addig a bevonattal kezelt lángálló textilek a többszöri tisztítás és mosás hatására, egy idő után veszítenek e tulajdonságuk hatékonyságából.

KÖVESSEN MINKET!